İBB'de 9 iş ilanına başvurular sona eriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kariyer sitesinde yayınlanan 9 iş ilanına başvurular sona eriyor. Hemen ilanları inceleyip başvuru yapmak için kariyeribb.com'u ziyaret edin.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 7 Kasım tarihinde yayınladığı 9 iş ilanına başvurular 17 Kasım Pazar günü sona eriyor. İBB’nin kariyer sitesinde yayınlanan 9 iş ilanı arasında en az ilköğretim mezunlarının başvurabileceği 5 iş ilanı, en az lise mezunlarının başvurabileceği 2 iş ilanı ve en az üniversite mezunlarının başvurabileceği 2 iş ilanı bulunuyor. Pazar günü sona erecek iş ilanlar nedir, hangi meslekler için personel alımı yapılacak? İBB kariyer iş başvurusu nasıl yapılır? İBB iş ilanlarına kimler başvurabilir? İş ilanları ve kayıt işlemleri hakkında tüm detayları sizler için derledik.

İBB İş İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

Bildiğiniz üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı üzerine personel alımlarında şeffaflık ve liyakat getirmek için iş ilanlarını iBB kariyer web adresi kariyer.ibb.istanbul üzerinden online olarak açıkça yayınlamaya başladı. Böylece İBB iş ilanları herkesin başvurusuna açılmış oldu. Daha fazla bilgi için İBB kariyer nedir? başlıklı yazımızı okumanızı öneririz.

Peki İBB kariyerdeki iş ilanlarına nasıl başvuru yapacaksınız? İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş başvuruları artık sadece Kariyer İBB üzerinden yapılıyor. Ancak iş ilanlarına başvuru yapabilmeniz için önce üye olmanız gerekiyor. Eğer ibb kariyer sitesine üye değilseniz ya da kariyer ibb üyelik işlemlerinde sorun yaşıyorsanız İBB Kariyer Üyelik Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızı inceleyin.

Tabi ilanlara başvuru yapabilmek için sadece üye olmak yetmiyor. Önce İBB cv bankasına özgeçmişinizi kaydetmeniz gerekiyor. İyi Bir Özgeçmiş Nasıl Oluşturulur? hakkında yazımızdan faydalanabilirsiniz.

İBB Kariyer web adresi mobil güncellemeleri devam etmektedir. Bu sebeple cep telefonu veya tablet ile İBB Kariyer giriş işlemleri yapılamamaktadır. Daha sağlıklı işlem yapabilmek için, bu süre zarfında bilgisayar üzerinden kayıt olabilirsiniz.

İBB Kariyer Başvuruları Nasıl Değerlendiriliyor?

İBB kariyer web sitesinde özgeçmiş oluşturduktan sonra yayınlanan iş ilanlarına başvuru yapabilirsiniz. Özellikle ilanlarda belirtilen kriterleri göz önüne alarak, özgeçmişinize ve iş tecrübelerinize uygun ilanlara başvurmanız değerlendirme sürecinde size avantaj sağlayacaktır. Eğer ilanda örneğin SRC ve Psikoteknik belgesi isteniyorsa ve bu belgelere sahip değilseniz başvurunuzun değerlendirme dışı kalması kaçınılmazdır.

’İBB iş ilanlarına başvurduktan sonra herhangi bir başvuru numarası veriliyor mu?’ diye sizlerden çok fazla soru geliyor. Bir başvuru numarası verilmiyor ama kariyeribb’ye başvuru yaptığınıza dair kayıtlı e-posta adresinize mail gönderiliyor. Ayrıca Başvurularım bölümünden de başvurularınızı görüntüleyebilirsiniz.

Yaptığınız başvurular değerlendirildikten sonra olumlu olması durumunda kayıtlı e-posta adresinize ya da cep telefonunuza bildirim yapılıyor. Ardından İBB İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından telefonla aranarak ön mülakat da yapılabiliyor. Tüm bu değerlendirmelerin ardından iş ilanına uygun olduğu düşünülen adaylar mülakata çağırılıyorlar. Mülakatlarda başarılı olan adaylar İBB ve iştiraklerinde işe başlamaya hak kazanıyorlar.

Kariyer İBB hakkında diğer sorularınız için Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S) sayfamızı ziyaret edin.

Kariyer İBB'deki 9 İlana Başvurular Sona Eriyor

Sitemizi ilk kez ziyaret edenler ve başvuru yaparken sorun yaşayanlar için kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra şimde gelelim İBB kariyer sitesinde 2 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan ve 17 Kasım 2019 tarihinde sona erecek 9 iş ilanına.. 9 iş ilanı ile İBB’ye uzman psikolog, uzman eğitim eğitmeni, ilaçlama personeli, şoför, yardımcı personel, kuaför, hasta bakıcı personel alımı yapılacak. Ayrıca özel istihdam kategorisinde engellilere özel bir iş ilanı da yer alıyor. İlköğretim, lise ve üniversite mezunlarının başvurabileceği iş ilanlarını yazımızda ayrı ayrı inceleyeceğiz.

En Az İlköğretim Mezunlarının Başvurabileceği İş İlanları

İBB İnsan Kaynakları Müdürlüğü 7 Kasım 2019’da yayınladığı 9 iş ilanından 5’ini ilköğretim mezunlarının başvurularına açtı. En az ilköğretim mezunu olanların başvuracağı ilanlar, “kuaför, yardımcı personel, şoför, engelli işçi ve ilaçlama personeli” olarak duyuruldu. Kariyer İBB’de her meslek için yayınlanan ilanın başvuru şartları da detaylı olarak belirtildi. Gelin İBB iş ilanlarını birlikte inceleyelim.

İlaçlama Personeli (İşçi) İş İlanı

İBB iştiraklerinden İSPER AŞ’ye bağlı İstanbul Genelinde Vektörlerle Mücadele Hizmetleri’ne, kent genelinde haşere kontrol hizmeti, dezenfeksiyon, çeşitli temizlik ve ilaçlama hizmeti yapmak için işçi alımı yapılacak. Adayların en az ilköğretim mezunu olması ve erkek adayların askerliğini tamamlamış olması gerekiyor. İlaçlama Personeli İş İlanı’nı incelemek ve iş başvurusu yapmak için bağlantıya tıklayın.

Şoför İş İlanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu birimlerde görevlendirilecek adayların, aracın belirlenen talimat ve usullere göre sürücülüğünü yapması, aracı trafik kurallarına uygun olarak kullanması isteniyor. İlköğretim mezunlarının başvurusuna açık olan şöför iş ilanına başvuracak erkek adayların askerliğini tamamlamış olması gerekiyor. Şoför İş İlanı’nı incelemek ve iş başvurusu yapmak için bağlantıya tıklayın.

Yardımcı Personel İş İlanı

İBB iştiraki İSPER AŞ tarafından ihtiyaç duyulan personel istihdamı için açılan Yardımcı personel iş ilanına başvuru yapacak adaylar, görev aldığı kurumun temizlik işlerini ve çay vb. ikramlarını yapacak. İşe başlayacak personel, temizlik malzemelerinin temininden de sorumlu olacak. Yardımcı Personel İş İlanı’nı incelemek ve iş başvurusu yapmak için bağlantıya tıklayın.

Engellilere Özel İş İlanı

Kariyer İBB’de ilköğretim mezunlarına yönelik iş ilanları arasında engellilere özel iş ilanı da yayınlandı. İstanbul Genelinde Vektörlerle Mücadele Hizmetleri bünyesinde istihdam edilecek engelli personeller, kent genelinde haşere kontrol hizmeti, dezenfeksiyon, çeşitli temizlik ve ilaçlama hizmeti yapacak. İş başvurusu yapacak erkek adayların askerliğini tamamlamış olması gerekiyor. Engelli İşçi İş İlanı’nı incelemek ve iş başvurusu yapmak için bağlantıya tıklayın.

Kuaför İş İlanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hem engelli ve rehabilitasyon merkezlerinde hem de engelli vatandaşların evlerinde sunduğu hizmetlerden biri de kuaförlük hizmeti. İSPER AŞ bünyesinde istihdam edilecek kuaförler, engelli vatandaşların kuaförlük hizmeti ihtiyaçlarını karşıyalayacak, kişisel bakımlarını yapacaklar. İBB’ye iş başvurusu yapacak adayların en az ilköğretim mezunu olması, erkek adayların askerliğini yapmış olması gerekiyor. Kuaför İş İlanı’nı incelemek ve iş başvurusu yapmak için bağlantıya tıklayın.

En Az Lise Mezunlarının Başvurabileceği İş İlanları

Kariyer İBB İstanbul web sitesinde yayınlanan ve en az lise mezunu olanların başvurabileceği ilanlar, "binek araç şoförü ve hasta bakıcı bakım personeli" olarak duyuruldu. Peki İBB iş ilanlarında adaylarda aranan diğer nitelikler neler? İş başvuruları ne zamana kadar devam ediyor? İBB iş başvurusu nasıl yapııyor? Gelin İBB'nin en az lise mezunları için yayınladığı ilanları birlikte inceleyelim.

Binek Araç Şoförü İş İlanı

En az lise mezunu olan adayların iş başvurusu yapabileceği Binek Araç Şöförü İş İlanı’na başvuracak kişilerin ayrıca en az 3 yıl aktif araç kullanıyor ve B sınıfı ehliyete sahip olması gerekiyor. Genellikle şöför iş ilanlarına başvuracak adaylardan SRC ve psikoteknik belgeleri de istenirken, Binek Araç Şoförü İş İlanı'nda böyle bir şart bulunmuyor. Erkek adayların askerliğini yapmış olması tercih edilirken, bu ilan İstanbul'un tüm ilçelerinde ikamet eden vatandaşların başvurusuna açık. Binek Araç Şoförü İş İlanı’nı incelemek ve iş başvurusu yapmak için bağlantıya tıklayın.

Hasta Bakıcısı ve Bakım Personeli İş İlanı

İBB iştiraki İSPER A.Ş bünyesinde yer alan engelli ve rehabilitasyon merkezleri ile İBB’nin işlettiği tıp merkezlerinde görev alacak olan hasta bakıcısı ve bakım personeli adaylarının, en az lise mezunu olması, erkek adayların askerliğini yapmış olması gerekiyor. İş başvurusu yapacak adayların İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir ve çevre ilçelerinde ikamet etmesi ve hasta ve yaşlı bakım sertifikasına sahip olması tercih edilecek. Hasta Bakıcısı ve Bakım Personeli İş İlanı’nı incelemek ve iş başvurusu yapmak için bağlantıya tıklayın.

En Az Linans Mezunlarının Başvurabileceği İş İlanları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü, şu ana kadar üniversite mezunlarının başvurabileceği 7 iş ilanı yayınlamıştı. Üniversite mezunları için yayınlanan iş ilanları ile sosyal inceleme ve tespit personeli, bilgisayar mühendisi, proje yöneticisi, teknoloji geliştirme mühendisi, dil ve konuşma terapisti, özel eğitim öğretmeni ve fizyoterapist alımı için başvurular kabul edilmişti. 7 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan ilanlar ile üniversite mezunları için yayınlanan ilanların sayısı 9’a çıkmış oldu. İBB Kariyer web sitesinde yayınlanan ve en az üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olanların başvurabileceği ilanlar, uzman psikolog ve özel eğitim eğitmeni olarak duyuruldu. Gelin İBB’nin en az lisans mezunları için yayınladığı ilanları birlikte inceleyelim.

Uzman Psikolog İş İlanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kariyer sitesi kariyer.ibb’de Dil ve Konuşma Terapisti İş İlanı ve Fizyoterapist İş İlanı’ndan sonra üçüncü sağlık sektörü iş ilanı yayınlandı. İBB iştiraki İSPER A.Ş. tarafından yayınlanan Uzman Psikolog İş İlanına başvuracak adaylar, işe alınmaları durumunda engelli ve rehabilitasyon merkezlerinde görev alacaklar.

KariyerIBB, iş başvurusu yapacak adayların iletişim becerileri yüksek, koordinasyon yeteneği güçlü olmasının yanı sıra öncelikle üniversitelerin Psikoloji bölümlerinden lisans mezunu ve yüksek lisans yapmış olması gerekiyor. Uzman psikolog iş ilanına başvuracak erkek adayların askerlik görevini yapmış olması da kriterler arasında. Uzman Psikolog İş İlanı’nı incelemek ve iş başvurusu yapmak için bağlantıya tıklayın.

Özel Eğitim Eğitmeni İş İlanı

İBB Kariyer sitesinde ikinci kez özel eğitim öğretmeni iş ilanı yayınlanıyor. İnsan Kaynakları, 1 Kasım 2019 tarihinde Özel Eğitimci başlığıyla yayınlanan ilanın son başvuru tarihi olan 8 Kasım’ı beklemeden bu kez Özel Eğitim Eğitmeni başlığıyla yine özel eğitim öğretmeni alımı için iş ilanı yayınladı.

7 Kasım’da yayınlanan Özel Eğitim Öğretmeni iş ilanına başvuracak adayların öncelikle üniversitelerin Özel Eğitim Alan Öğretmenliği bölümünden mezun olması gerekiyor. İBB iştiraki İSPER AŞ bünyesindeki engelli ve rehabilitasyon merkezlerinde görevlendirilecek eğitmenler, rehabilitasyon ve eğitim programlarının aile ortamında uygulanmasına yönelik aile bireylerine rehberlik yaparak, özel öğrencilerin gelişimlerini destekleyecekler. Özel Eğitim Öğretmeni İş İlanı’nı incelemek ve iş başvurusu yapmak için bağlantıya tıklayın.

Kariyer İBB'de Şu Ana Kadar 28 İş İlanı Yayınlandı

23 Eylül 2019 tarihinde İBB iş ilanlarının online olarak yayınlanmaya başladığı kariyer.ibb.istanbul sitesi üzerinden yayınlanmaya başladı. Kısa sürede farklı meslek gruplarında ilköğretimden lisansüstü mezuniyet belgesine sahip adayların başvurabileceği 28 iş ilanı yayınlandı.

Proje yöneticisi, teknoloji geliştirme mühendisi, özel güvenlik görevlisi, otobüs şoförü, sosyal inceleme ve tespit personeli, bilgisayar mühendisi, kadın otopark personeli, mezar kazıcısı, gassal, teknik personel, temizlik personeli, dil ve konuşma terapisti, cenaze imamı, özel eğitim öğretmeni, cenaze aracı şoförü, fizyoterapist, ilaçlama personeli, yardımcı personel, kuaför alımı gibi birçok meslek için yayınlanan iş ilanlarında kadınlardan, engellilere birçok özelliğe dikkat eden İBB, personel ihtiyaçları doğrultusunda yeni ilanlar yayınlamaya devam etmesi bekleniyor.

Kariyer iBB İş İlanlarına Başvuranlar Dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü 'dolandırıcılık' uyarısı yaptı. İBB işe alımlarında aracılık yaparak yardımcı olacağını iddia eden kişi ve kişilere asla itibar etmeyin! Detaylı bilgi için İBB iş ilanlarına başvuranlar dikkat! başlıklı yazımızı okuyun.

İBB Kariyer İletişim Bilgileri Nedir?

İBB Kariyer web adresinde yaşadığınız diğer sorunlar, görüş ve öneriler için Kariyer ibb iletişim sayfasından iletişime geçebilirsiniz. İletişime geçmeden önce İBB Kariyer Sıkça Sorulan Sorular sayfamızı ziyaret etmenizi öneririz. Diğer görüş ve önerilerinizi yazılarımızın altına yorumunuzu girerek iletebilirsiniz.

E-Posta Bültenimize Abone Olmayı Unutmayın!
  1. Masaüstü sitede sağ sütunda, mobil sitede ise yazının altında yer alan E-Posta İle Kaydol kutusuna e-mail adresinizi girin.
  2. E-postanıza gönderdiğimiz doğrulama mailindeki onaylama bağlantısına tıklayın.
  3. Böylece e-posta aboneliğiniz onaylanmış olacak ve güncel iş ilanları e-posta adresinize gelecek.
İlanı paylaşmak için aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonlarına tıklayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar