Kariyer İBB nedir? Kariyer İBB neden kuruldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB personel alımlarını artık Kariyer İBB üzerinden alıyor. Peki Kariyer İBB nedir? Kariyer İBB neden kuruldu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklama ile İBB personel alımlarında yeni bir dönem başlattı. Bundan sonra İBB ve iştirakleri, personel ihtiyaçlarını kariyer sitesi üzerinden açıkça online yayınlayıp, yapılan başvuruları değerlendirdikten sonra işe alımları gerçekleştirecekler. Peki Kariyer İBB nedir? İBB Kariyer ne zaman kuruldu? Kariyer İBB neden kuruldu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Eylül 2019 tarihinde Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla İBB kariyer sitesinin personel alımı için iş ilanlarını yayınlamaya başladığını açıkladı. Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarını "İBB iş başvuruları artık online" başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.

Kariyer İBB İstanbul Nedir?

kariyer.ibb.istanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki olduğu şirketlerin personel ihtiyaçları doğrultusunda iş ilanlarını ve başvuru kriterlerini açıkça yayınlamak amacıyla kurulan online işe alım ve iş başvuru sitesidir. İş arayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerine iş başvurusu yapmak isteyen herkes, İBB’nin kariyer sayfasında yayınlanan ilanları inceleyip, başvuru yapabilirler.

Kariyer İBB Neden Kuruldu?

İBB ve iştirakleri yarattığı istihdam ve katma değerle hem İstanbul hem de ülkemiz ekonomisinde önemli bir ekonomik potansiyele sahipler. İBB ve iştirakleri bünyesinde yaklaşık 80 bin civarında personel istihdam ediliyor. Her geçen gün hem İstanbul’un hem de İBB’nin hizmet alanlarının genişlemesiyle ihtiyaç duyulan personel sayısı artıyor. Birçok işe alım ilanı yayınlanmakla birlikte İBB ve iştiraklerine iş başvurusu yapmak isteyenlerin kurumların personel alım ilanlarını tek tek kontrol etmesi gerekiyordu.

İşe Alımlarda Şeffaflık ve Liyakat

Günümüz iletişim çağında böyle bir sürecin daha fazla devam ettirilmesinin mümkün olmadığını belirten Ekrem İmamoğlu, işe alımlarda şeffaflık ve liyakati getireceklerini açıkladı. Bu doğrultuda Kariyer İBB sitesi kuruldu. İBB ve iştirakleri, personel alımlarını ve aday kriterlerini Kariyer İBB üzerinden yayınlamaya başladı. Siz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kariyer yapmak, şehrim için çalışmak istiyorum diyorsanız hemen kayıt olup, özgeçmiş oluşturarak iş başvurunuzu yapabilirsiniz.

Yazıyı paylaşmak için aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonlarına tıklayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar