Kariyer İBB özgeçmiş nasıl oluşturulur?

Kariyer İBB'de özgeçmiş nasıl hazırlanır? Özgeçmiş eklerken nelere dikkat edilmeli? Kariyer İbb özgeçmiş oluşturma ile ilgili her şeye kariyeribb.com'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirak şirketlerinin Kariyer İstanbul üzerinden kriterlerini belirterek yayınladıkları personel alımı ilanlarına başvurmadan önce özgeçmiş oluşturmamız gerekiyor. Eğer Kariyer.İBB sitesi üzerinde özgeçmiş doldurmamışsanız, yayınlanan personel alımı ilanlarına başvuru yapmanıza sistem izin vermiyor. Peki Kariyer İBB özgeçmiş nasıl yapılır? Kariyer.ibb.istanbul cv girişi nasıl yapılır? Kariyer İBB özgeçmiş oluştururken nelere dikkat edilmeli? Kariyer İBB cv oluşturma ile ilgili her şey yazımızın devamında..

Kariyer İBB özgeçmiş nasıl yapılır? Kariyer.ibb özgeçmiş oluştururken nelere dikkat edilmeli?

Kariyer İBB Özgeçmiş Girişi Nasıl Yapılır?

Kariyer.ibb.istanbul özgeçmiş doldurma işlemine geçebilmek için öncelikle siteye kayıt olmanız gerekiyor. Kayıt olmadan önce “Kariyer İBB kayıt nasıl yapılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Kaydınızı oluşturup veya siteye giriş yaptıktan sonra ibb cv bankasına özgeçmiş girişi yapmaya başlayabilirsiniz.

Kariyer İBB Özgeçmiş Ekle Butonu Nerede?

Kariyer İBB özgeçmiş ekle butonu nerede? Kariyer.ibb ye cv nasıl gönderilir? Kariyeribb cv oluşturma ile ilgili her şey kariyeribb.com'da!

“Kariyer İBB özgeçmiş girişi nasıl yapılır?” sorusuna geçmeden önce özgeçmiş ekle butonunun nerede olduğunu anlatalım. İBB kariyer sitesine giriş yaptıktan sonra sağ üstte adımızın yazdığı yerin üstüne geldiğimizde açılan menüde “Özgeçmişimi Görüntüle” seçeneğinin üzerine tıklıyoruz. Karşımıza gelen ekranda “Kayıtlı bir özgeçmişiniz yok, lütfen özgeçmişinizi doldurunuz.” uyarısı geliyor. Hemen sayfanın üstündeki “Özgeçmiş Ekle” butonuna tıklayarak özgeçmiş doldurma işlemine başlayabilirsiniz.

Kariyer İBB Özgeçmiş Oluşturma Kriterleri Neler?

Özgeçmiş Ekle” seçeneğine tıkladıktan sonra karşımıza ÖZGEÇMİŞ OLUŞTUR sayfası açılıyor. Kariyer İBB’de özgeçmiş oluşturma işlemi 9 ana başlıktan oluşuyor.

    1. Genel
    2. İletişim
    3. Eğitim
    4. İş Deneyimi
    5. Yabancı Dil
    6. Sertifika
    7. Yetenekler
    8. Referans
    9. Ek Belge

Kariyer İBB cv hazırlama ekranı çok kapsamlı hazırlandı. Bunun sebebi binlerce başvuru arasından aday değerlendirmesini en doğru şekilde yapmak. Bu yüzden özgeçmişinizi eksiksiz doldurmanız gerektiğini unutmayın. Şimdi adım adım özgeçmiş girişi yapmaya başlayalım.

1. GENEL

Kariyer İBB CV oluşturma işleminde ilk olarak Kişisel Bilgiler’in girişinin yapıldığı ekranda tüm bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmanız gerekiyor. Burada TC Kimlik Numaranızı doğru girdiğinizden emin olun. Kişisel bilgiler ekranında “Meslek Seçiniz” bölümü gelecekte yapacağınız iş başvuruları açısından önemli olduğunu unutmayın. Bu seçenek altında maksimum 5 meslek belirtebiliyorsunuz. Seçmek istediğiniz mesleğin ilk 3 harfini yazdığınızda tanımlanmış meslek listesi hemen üstte açılıyor. Bu listeden seçiminizi yapabilirsiniz. Milli sporcu iseniz ya da bir engel durumunuz var ise bunu da belirtmeniz de fayda var. Tüm bilgileri girdikten sonra sağ alttaki KAYDET butonuna tıklayın.

Bilgilerinizi girdikten sonra KAYDET butonuna tıklamadan diğer sayfaya geçmeyin.

2. İLETİŞİM

Kariyer İBB özgeçmiş girişinde ikinci adım olan İletişim Bilgileri’nin girildiği ekranda da (*) işareti olan tüm içerikleri doldurmanız gerekiyor. İkametgah bilgilerinizi, telefon ve e-posta bilgilerinizi doğru ve eksiksiz girmelisiniz. Burada size ulaşılamaması durumunda size ulaşılabilecek ikinci bir cep telefonu eklemeyi unutmayın. İş başvurunuz için size dönüş yapıldığında ve o an size ulaşılamadığında bu numara çok önemli olacak. Ayrıca kişisel sosyal ağlarınızı ve varsa varsa web adresinizi de ekleyebilirsiniz. Öncelikli İletişim Tercihiniz’i (telefon/sms/e-posta) de belirttikten sonra KAYDET butonuna basarak CV özgeçmiş hazırlamaya devam edebiliriz.

CV oluşturma işleminin ardından KAYDET butonuna tıkladıktan sonra verdiğiniz bilgiler Kayıt Bilgileriniz olarak sayfanın üstünde belirtilir. Daha sonra Kariyer İBB özgeçmiş düzeltme ya da güncelleme yapmak istediğinizde DÜZENLE seçeneğine tıklayarak işlem yapabilirsiniz.

3. EĞİTİM

Kariyer İBB Eğitim Bilgileri özgeçmiş girişi ekranı direkt Üniversite sekmesiyle açılıyor. Bu çoğu zaman gözden kaçabiliyor. Örneğin, lise mezunu olan bir aday sekmenin “Üniversite” seçeneğinde olduğunu fark etmediği için kendisiyle ilgili bilgileri giremeden ekrandan çıkabiliyor. Burada eğitim bilgilerinizi son aldığınız diplomaya göre girmeniz gerekiyor. Eğer üniversite mezunu iseniz üniversite, fakülte ve bölümü seçeneklerinden seçerek işlem yapabilirsiniz. KAYDET butonuna tıklayarak İş Deneyimi sayfasına geçebilirsiniz.

Eğer Üniversite kaydı seçenekleri içinde üniversitenizi, fakültenizi ya da bölümünüzü bulamıyorsanız BİZE ULAŞIN bölümünden sorununuzu bildirin.

4. İŞ DENEYİMİ

KariyerİBB İş Deneyimi sayfasında tüm iş deneyimi ve çalıştığınız şirketleri tek tek girebilirsiniz. Çalıştığınız her şirketi, bilgileri ekledikten sonra KAYDET butonuna bastığınızda bilgileriniz kaydedilir. Böylece ikinci iş tecrübenizi ekleyebilirsiniz. Firma adı ve sektörünü yazdıktan sonra pozisyonunuz açılan listeden seçebilirsiniz. Neredeyse tüm pozisyonların eklendiği bir liste mevcut. Çalıştığınız her şirket ya da kurumla ilgili detayları İş Tanımı sekmesine yazabilirsiniz. Başarılı bir CV için iş tanımınızı doldurmanızı tavsiye ederiz.

Başlangıç-Bitiş Tarihi seçeneklerini doldururken direkt GG.AA.YYYY şeklinde gün, ay ve yıl rakamları arasına nokta koyarak giriş yapabilir ya da takvim sembolüne tıklayarak tarih seçiminizi yapabilirsiniz. Takvim seçeneğinde yıllara hızlıca geçmek için takvimin üzerinde yazan örneğin Ekim 2019 üzerine tıklayarak 2019 yılındaki ayları görüntüleyebilir ya da 2019 üzerine bir daha tıklayarak seçmek istediğiniz yıla daha hızlı ulaşabilirsiniz.

5. YABANCI DİL

Kariyer İBB özgeçmiş girişi aşamalarından biri de Yabancı Dil sekmesidir. Bildiğiniz yabancı dilleri listeden seçip okuma, yazma, konuşma seviyenizi seçerek kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yabancı dili öğrendiğiniz yeri belirtebilir ya da yabancı dili anadiliniz olarak kaydedebilirsiniz.

6. SERTİFİKA

İyi bir özgeçmiş hazırlamak istiyorsanız, katıldığınız kurs ve eğitimler sonunda aldığınız sertifikalarınızı Kariyer İBB cv bankasına KAYDET butonuna basarak ekleyebilirsiniz.

İş deneyimi, sertifika vb. eklemeler yaparken ters kronolojik sıralama yapın.

7. YETENEKLER

Kariyer İBB özgeçmiş oluşturma aşamalarından biri de Yetenekler’dir. Yetenekler kategorisi çok detaylı hazırlanmıştır. Oluşturulan listeden yeteneğinizi seçip, seviyenizi başlangıç-orta-iyi-ileri diye belirtebilirsiniz. Burada kullandığınız bilgisayar programlarından, başvurduğunuz pozisyon ile ilgili faydalı olacağını düşündüğünüz bir kişisel özelliğinizi (örneğin Açık Fikirlilik) de özgeçmişinize ekleyebilirsiniz. Her yetenek ekleme işleminden sonra KAYDET butonuna basmayı unutmayın.

Yetenekler bölümüne gereksiz bilgiler eklemekten kaçının.

8. REFERANSLAR

Başarılı bir CV’de olmazsa olmazlardan biri referanslardır. İki referans eklemenizi tavsiye ederiz. Referans vermek istemiyorsanız özgeçmişinize referans eklemeyebilirsiniz. Referanslarınız hakkında bilgileri eksiksiz ve doğru girmeniz önemlidir. Ayrıca İBB cv bankasına Word ya da PDF formatında referans mektubu da ekleyebilirsiniz. KAYDET butonuna tıklayıp diğer aşamaya geçebilirsiniz.

9. EK BELGE

kariyer.ibb.istanbul cv oluşturma nasıl yapılır? Kariyer İBB özgeçmiş oluştururken nelere dikkat edilmeli? Tüm detaylar kariyeribb.com'da!

Kariyer İBB özgeçmiş doldurma işlemlerinden sonra CV’ye fotoğraf yükleme aşamasına geldik. Jpeg veya png formatında profil fotoğrafınızı özgeçmişinize ekleyebilirsiniz.

Kariyer iBB CV Gönderme Nasıl Yapılır?

Ayrıca bu ekranda kendinize ait özgeçmişinizi Word ya da PDF formatında İBB cv bankasına ekleme imkanınız da mevcut. Dosyalarınızı ekledikten sonra KAYDET butonuna basmayı unutmayın.

Silik, bulanık, arka planı karışık fotoğraflar eklemeyin.

Kariyer iBB CV Görüntüleme Nasıl Yapılır?

Bu işlem ile birlikte Kariyer İBB özgeçmiş oluşturma işlemini başarıyla gerçekleştirmiş oldunuz. Özgeçmişinizi menüdeki ÖZGEÇMİŞİM sekmesinden görüntüleyebilir, dilediğiniz zaman GÜNCELLE butonuna tıklayarak yeni bilgiler ekleyebilirsiniz. “Kariyer İBB’ye cv nasıl gönderilir?”, “Kariyer ibb özgeçmiş nasıl oluşturulur?”, “Özgeçmiş eklerken hata oluşuyor, ne yapmalıyım?”, “Kariyer İBB’de özgeçmiş nasıl hazırlanır?” gibi sizlerden gelen tüm sorulara detaylı bir yazı ile yanıt vermeye çalıştık. Eğer aklınıza takılan başka sorular olursa yazımızın altına yorum ekleyerek görüş bildirebilir ya da iletişim formumuzu doldurarak sorununuzu yazabilirsiniz.

Kariyer İBB ile ilgili diğer sorularınız veya sorunlarınız için Sıkça Sorulan Sorular (SSS) sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Özgeçmişinizi 6 aylık periyotlar ile güncellemeyi unutmayın.
Tüm bu işlemleri yaparken Kariyer İBB özgeçmiş hatası alıyor ve özgeçmişinizi kaydedemiyorsanız kariyer.ibb sayfasından iletişim kurarak sorununuzu bildiriniz.
Yazıyı paylaşmak için aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonlarına tıklayın.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. merhaba. kariyer ibb giriş yapamıyorum. iş başvuru süresi dolacak ben daha giriş yapmayı beceremedim. kariyer sitesine nasıl giriş yapacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kariyer.ibb.istanbul mobil sitede teknik bir sorun var. Mobil site için Kariyer İBB kayıt sorunu çözülene kadar masaüstü/dizüstü bilgisayardan kariyer.ibb.istanbul sitesine girerek giriş işlemlerinizi gerçekleştirmenizi öneririz. Detaylı bilgi için İBB Kariyer giriş yapılamıyor ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı incelemenizi öneririz.

      Sil
  2. ibb kariyer özgeçmiş oluşturamıyorum. iletişim bilgilerini girdikten sonra ikinci sayfaya geçmiyor neden?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle Kariyer İBB İstanbul sitesine masaüstü/dizüstü bilgisayardan giriş yapmanızı öneririz. İkinci olarak iletişim sayfasında tek telefon numarası girerek işlemi bir daha denemenizi öneririz. Bazı kişiler, iki telefon numarası girdiklerinde hata aldıklarını bildiriyorlar. Sorununuz bu olabilir. Daha detaylı bilgi için İBB Kariyer özgeçmiş oluşturamıyorum ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

      Sil
  3. Admin teşekkürler. Ben de iletişim sayfasını geçemiyordum. Sayende kariyer ibb özgeçmiş doldurma işlemini yaptım. Saçma bir problemmiş ama tek telefon yazınca sorun ortadan kalkıyor. Umarım bu hatalar da giderilir. Başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Özgeçmiş oluşturma sayfasını bulamıyorum.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak mobil cihazdan kariyer.ibb.istanbul sayfasına giriş yapıldığında bu hata ile karşılaşılıyor. Bir bilgisayardan sayfaya giriş yaptıktan sonra ad-soyadınızın yazdığı açılır menüden özgeçmiş oluşturma sayfasına ulaşabilirsiniz.

      Sil