İBB ilköğretim mezunu personel alacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bakırköy Ek Hizmet Binası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kariyer İBB sitesi en az ilköğretim mezunu olmak şartıyla 5 farklı meslekte personel alımı yapacağını duyurdu. Önceki hafta 9 iş ilanı birden yayınladıktan sonra iş arayanlardan yoğun ilgi gören İBB Kariyer İstanbul sitesi, 7 Kasım 2019 tarihinde 9 iş ilanı daha yayınladı. Özellikle 9 ilandan 5’inin ilköğretim mezunları için olması dikkat çekti. İBB’nin en az ilköğretim mezunu şartı taşıyan iş ilanları neler? İş ilanlarında belirtilen kriterler ve şartlar neler? Kariyer İBB’ye nasıl başvuru yapabilirler? İşte İBB’nin en az ilköğretim mezunu olmak şartıyla yayınladığı 5 iş ilanı..

Kariyer İBB İş İlanları’na Yoğun İlgi Var

23 Eylül 2019 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun işe alımlarda bundan sonra ’şeffaflık ve liyakat’ın ön plana çıkacağını belirtmesinin ardından iş ilanlarını yayınlamaya başlayan kariyer.ibb.istanbul sitesinde iş ilanlarının sayısı her geçen gün artıyor. İBB ve iştiraklerinin personel ihtiyaçlarının belirlenmesiyle her hafta farklı meslek dallarında birçok iş ilanı yayınlanırken, İBB Kariyer İstanbul sitesi yayın hayatına başladığından beri duyurulan ilan sayısı 28’e çıktı. Geçtiğimiz hafta mezar kazıcısı, gassal, teknik personel, temizlik personeli, dil ve konuşma terapisti, cenaze imamı, özel eğitim öğretmeni, cenaze aracı şoförü, fizyoterapist gibi 9 farklı meslekte iş alımı yapılacağını duyuran İBB, 7 Kasım 2019 tarihinde de 9 iş ilanı yayınladı. Başvuruların 17 Kasım’da sona ereceği iş ilanları şöyle: İşçi (İlaçlama Personeli), Engelli İşçi, Şoför, Binek Araç Şoförü, Uzman Psikolog, Yardımcı Personel, Özel Eğitim Eğitmeni, Kuaför, Hasta Bakıcı Bakım Personeli.

En Az İlköğretim Mezunu Personel Alımı Yapılacak

Özellikle bu hafta yayınlanan ilanlar, ilköğretim mezunu olanlar için de umut oldu. 9 ilandan 5’i ilköğretim mezunlarının başvurusuna açıldı. Bu da ilköğretim mezunu olup, iş bulamayanları heyecanlandırdı. En az ilköğretim mezunu olanların başvuracağı ilanlar, “kuaför, yardımcı personel, şoför, engelli işçi ve ilaçlama personeli” olarak duyuruldu. Kariyer İBB’de her meslek için yayınlanan ilanın başvuru şartları da detaylı olarak belirtildi. Gelin İBB iş ilanlarını birlikte inceleyelim.

İlaçlama Personeli (İşçi) İş İlanı

İBB iştiraklerinden İSPER AŞ’ye bağlı İstanbul Genelinde Vektörlerle Mücadele Hizmetleri’ne, kent genelinde haşere kontrol hizmeti, dezenfeksiyon, çeşitli temizlik ve ilaçlama hizmeti yapmak için işçi alımı yapılacak. Adayların en az ilköğretim mezunu olması ve erkek adayların askerliğini tamamlamış olması gerekiyor. İlaçlama Personeli İş İlanı’nı incelemek ve iş başvurusu yapmak için bağlantıya tıklayın.

Şoför İş İlanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu birimlerde görevlendirilecek adayların, aracın belirlenen talimat ve usullere göre sürücülüğünü yapması, aracı trafik kurallarına uygun olarak kullanması isteniyor. İlköğretim mezunlarının başvurusuna açık olan şöför iş ilanına başvuracak erkek adayların askerliğini tamamlamış olması gerekiyor. Şoför İş İlanı’nı incelemek ve iş başvurusu yapmak için bağlantıya tıklayın.

Yardımcı Personel İş İlanı

İBB iştiraki İSPER AŞ tarafından ihtiyaç duyulan personel istihdamı için açılan Yardımcı personel iş ilanına başvuru yapacak adaylar, görev aldığı kurumun temizlik işlerini ve çay vb. ikramlarını yapacak. İşe başlayacak personel, temizlik malzemelerinin temininden de sorumlu olacak. Yardımcı Personel İş İlanı’nı incelemek ve iş başvurusu yapmak için bağlantıya tıklayın.

Engellilere Özel İş İlanı

Kariyer İBB’de ilköğretim mezunlarına yönelik iş ilanları arasında engellilere özel iş ilanı da yayınlandı. İstanbul Genelinde Vektörlerle Mücadele Hizmetleri bünyesinde istihdam edilecek engelli personeller, kent genelinde haşere kontrol hizmeti, dezenfeksiyon, çeşitli temizlik ve ilaçlama hizmeti yapacak. İş başvurusu yapacak erkek adayların askerliğini tamamlamış olması gerekiyor. Engelli İşçi İş İlanı’nı incelemek ve iş başvurusu yapmak için bağlantıya tıklayın.

Kuaför İş İlanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hem engelli ve rehabilitasyon merkezlerinde hem de engelli vatandaşların evlerinde sunduğu hizmetlerden biri de kuaförlük hizmeti. İSPER AŞ bünyesinde istihdam edilecek kuaförler, engelli vatandaşların kuaförlük hizmeti ihtiyaçlarını karşıyalayacak, kişisel bakımlarını yapacaklar. İBB’ye iş başvurusu yapacak adayların en az ilköğretim mezunu olması, erkek adayların askerliğini yapmış olması gerekiyor. Kuaför İş İlanı’nı incelemek ve iş başvurusu yapmak için bağlantıya tıklayın.

Kariyer İBB Kayıt ve Başvuru İşlemleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ihtiyaç duydukları personel alımları için kariyer.ibb.istanbul web adresi üzerinden iş ilanlarını açıkça herkese duyuruyorlar. Herkes, İBB iş ilanlarına online olarak başvuru yapabilir. E-mail yoluyla ya da elden gönderilen CV’ler kabul edilmiyor. Kariyer İstanbul iş başvurusu yapabilmek için önce kariyer.ibb.istanbul adresine kaydolmanız ve ardından özgeçmiş oluşturmanız gerekiyor. Aşağıda adım adım Kariyer İBB kayıt ve Kariyer İBB de özgeçmiş oluşturma işlemlerini detaylı olarak bilginize sunacağız. Siz de aşağıdaki bilgilerle birkaç dakikada ibb kariyer web adresi üzerinden kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İBB Kariyer web adresi mobil güncellemeleri devam etmektedir. Bu sebeple cep telefonu veya tablet ile İBB Kariyer giriş işlemleri yapılamamaktadır. Daha sağlıklı işlem yapabilmek için, bu süre zarfında bilgisayar üzerinden kayıt olabilirsiniz.

Kariyer İBB İstanbul Giriş Nasıl Yapılır?

İBB Kariyer giriş işlemi için kendinize ait aktif bir adet e-mail adresiniz olması yeterli. Aşağıdaki adımları takip ederek sadece 1 dakikada İBB Kariyer üyeliğinizi başlatabilirsiniz.

    1. ‘KAYDOL’ seçeneğini seçerek mail adresinizle yeni bir üyelik oluşturun.
    2. Üyeliğinizi e-posta adresinize gelecek linke tıklayarak aktif hale getirin.
    3. Mail adresiniz ve şifreniz ile siteye giriş yapın.
Daha detaylı bilgi için Kariyer İBB İstanbul Giriş Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kariyer İBB Özgeçmiş Girişi Nasıl Yapılır?

Kariyer İBB kayıt işlemini yaptıktan sonra direkt iş ilanlarına başvuramıyoruz. Öncelikle kariyer.ibb.istanbul özgeçmiş girişi yapmamız gerekiyor. İBB Kariyer üye girişi yaptıktan sonra anasayfanın üst kısmında bulunan ÖZGEÇMİŞ yazısına tıklayarak özgeçmiş alanlarındaki zorunlu tüm bilgilerinizi ve diğer bilgi alanlarınızı sırayla doldurun. Özgeçmişinizin doğru ve eksiksiz olmasına dikkat edin. Çünkü iş başvurularınız ilk olarak bu özgeçmiş üzerinden değerlendiriliyor. Eğer özgeçmişiniz ilanda belirtilen kriterlere uygunsa mülakata davet ediliyorsunuz. Kariyer İBB Özgeçmiş Girişi Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızda kariyer.ibb.istanbul cv oluşturma aşamalarını görselleriyle anlatmıştık. Detaylı bilgi için yazımızı incelemenizi öneririz.

Kariyer İBB İletişim Bilgileri

İBB Kariyer web adresinde yaşadığınız diğer sorunlar, görüş ve öneriler için Kariyer ibb iletişim sayfasından iletişime geçebilirsiniz. İletişime geçmeden önce Kariyer İBB Sıkça Sorulan Sorular sayfamızı ziyaret etmenizi öneririz. Diğer görüş ve önerilerinizi yazılarımızın altına yorumunuzu girerek iletebilirsiniz.

E-Posta Bültenimize Abone Olmayı Unutmayın!
  1. Masaüstü sitede sağ sütunda, mobil sitede ise yazının altında yer alan E-Posta İle Kaydol kutusuna e-mail adresinizi girin.
  2. E-postanıza gönderdiğimiz doğrulama mailindeki onaylama bağlantısına tıklayın.
  3. Böylece e-posta aboneliğiniz onaylanmış olacak ve güncel iş ilanları e-posta adresinize gelecek.
İlanı paylaşmak için aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonlarına tıklayın.

Yorum Gönder

26 Yorumlar

  1. kariyer ibb istanbul un daha once yayınladıgı genel başvuru iş ilanına başvuru yapmıstım. şimdi ilaçlama elemanı ilanı için de başvuru yapmama gerek var mı? yoksa genel basvuru yeterli mi

    YanıtlaSil
  2. Başvuru olumlu olursa, tahmini ne zaman geri dönüş olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İBB ve şirketlerinin iş ilanlarını yayınlayan, başvurular hakkında bilgiler paylaşan online hizmet veren bir internet sitesiyiz. İşe alım süreçleri İBB İnsan Kaynakları ve ilgili şirketler tarafından gerçekleştiriliyor. Bizim bu süreç ile doğrudan ya da dolaylı bir ilişkimiz yok. Bu konuda resmî açıklama yapıldığında sizlere duyurmaktan memnuniyet duyarız. Ancak şu an bir bilgimiz yok. Ama ilanların başvuru süresi dolduktan sonra sürecin hızlı yürüdüğünü söyleyebiliriz.

      Sil
  3. kariyer ibb nin açılması iyi oldu artik ibb iş ilanlırını görebiliyoruz en azından. ilanlara başvurumuzu da yapıyoruz ama geri dönüş yapılıp yapılmayacağı hakkında bilgi veren de olsa guzel olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurusu değerlendirmeye alınan adaylara dönüş yapılıyor.

      Sil
  4. her şey çok güzel olacak insallah

    YanıtlaSil
  5. Vatana millete hayırlı olsun, formu doldurduk bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  6. admin sen ibb ilanlarını paylaşıyorsun da site açılmıyor. Bi ilgilenseniz de millette başvurusunu yapsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. telefondan girmeyin siteye kayit olamazsiniz

      Sil
    2. Mobil sitede güncelleme devam ediyor. Şu an başvurularınızı bir bilgisayardan yapmanızı öneririz. Kariyer İBB kayıt, özgeçmiş, başvuru işlemleri ile ilgili aşağıdaki yazıları incelemenizi tavsiye ederiz.
      Kariyer İBB kayıt işlemleri için bağlantıya tıklayın.
      Kariyer İBB özgeçmiş oluşturmak için bağlantıya tıklayın.
      Kariyer İBB Sıkça Sorulan Sorular için bağlantıya tıklayın.

      Sil
  7. Cenaze imamliği mülakati icin aranan oldu mu

    YanıtlaSil
  8. Bir türlü başvuru yapamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazıda belirtmişler ama okumadın heralde. cep telefonu ile kariyer ibb giriş yapılamıyor güncelleme varmış. bir bilgisayardan siteye girersen sorunsuz yapabilirsin başvurunu.

      Sil
    2. Telefondan olmuyor kayit bilgisaraydan yapmaniz gerek

      Sil
    3. herkesin ilgisine tesekkur ederim de olmuyor bilgisayar eski ondan mı acaba

      Sil
    4. Web tarayicin guncel olmayabilir. guncelleyip dene

      Sil
    5. Kariyer İBB mobil site altyapısında güncelleme var. Başvurularınızı bilgisayardan sorunsuz yapabilirsiniz. Kariyer İBB İstanbul kayıt, özgeçmiş, başvuru işlemleri ile ilgili aşağıdaki yazıları incelemenizi tavsiye ederiz.
      Kariyer İBB kayıt işlemleri için bağlantıya tıklayın.
      Kariyer İBB özgeçmiş oluşturmak için bağlantıya tıklayın.
      Kariyer İBB Sıkça Sorulan Sorular için bağlantıya tıklayın.

      Sil
  9. kariyer ibbye basvuru yaptım ama hic bilgi verilmedi alımlar yapıldıktan sonramı bilgi verilecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen on yargılı olmayın 25 yıl sonra ibb ye personel alındıgından haberimiz oluyor ama hepimizi ise almaları mumkun degil sadece siz basvuru yapmıyorsunuz. sizin gibi binlerce kisi aynı ilana basvuruyor. hakkınızda hayırlısı olmasınıdilerim

      Sil
  10. sonunda kendime uygun bir ilan yayınlandı basvurumu yaptım insallah olumlu donus yapılır

    YanıtlaSil
  11. Site gayet başarılı çalışıyor ilk kez bugün girdim kariyer.ibb ye 5 dakikada kayıt olup özgeçmişimi oluşturup başvurumu yaptım. Yani abartıldığı gibi değil. Mobil site çalışmıyor sadece. Emeği geçenlere teşekkürler. Daha da iyi olur inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl oluyor arkadas 5 dakkada. 2 gundür daha kariyeribb sitesine kayit olamadim.adamina göremi calisiyor site.kesin ilqnlar bitince duzelir

      Sil
  12. Engelli iş ilanlarının sayısı artmalı

    YanıtlaSil
  13. Kadınlara özel iş ilanları yayınlanmıştı. yine olacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya tamam pozitif ayrımcılık olsun da hepimiz işsiziz evlenmeyi planlıyoruz işsizlikten tarih belirleyemiyoruz.hep kadınlara ilan yayınlanırsa dügünleri de kız tarafı yapsın oldu olacak. Kadınlara ozel ilan olmasına gerek yok.bu ilanlara siz de başvurabilirsiniz biz de. Kimin nasibinde varsa artık o alınır işe

      Sil