İSMEK'ten iş garantili bir kurs daha

İSMEK, iş garantili düzenlediği kurslara bir yenisini daha ekledi. 5 hafta süren kursu bitiren 80 kişi iş sahibi olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi İSMEK’ten bir iş garantili kurs daha.. Bugüne kadar yaklaşık 3,5 milyon İstanbullu’ya ücretsiz eğitim sertifika veren, 300’den fazla branşta 800’e yakın programda MEB sertifikalı eğitimler düzenleyen İSMEK İstanbul, ‘Çorap Makineci’ branş eğitim programına başlıyor. Programı başarıyla bitirenler, çorap sektöründe istihdam edilecek. Peki meslek edindirme kursuna kimler katılabilir? Program sonunda hangi sertifikalar verilecek, İSMEK kursuna katılım şartları neler? Kursa katılanlara ücret verilecek mi? Kursu başarıyla bitirip işe başlayanlara ne kadar maaş verilecek?

İSMEK Kayıtları Ne Zaman Başlıyor? Eğitim Kaç Gün Sürecek?

Kurulduğu 1996 yılından beri İstanbul’da MEB onaylı sertifikalı eğitimler, dil eğitimleri, mesleki eğitimler düzenleyen İSMEK, İŞKUR, İHKİB (İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği) ve ÇSD (Çorap Sanayicileri Derneği) ile yaptığı işbirliği sonucu ‘Çorap Makineci’ branş eğitimlerini başlatıyor. 26 Ekim 2019 tarihinde ön kayıtları başlayan ve ilki 2 Aralık 2019 tarihinde başlayacak olan kurs, 5 hafta sürecek 224 saatlik bir eğitim programını kapsıyor.

İSMEK Çorap Makineci Eğitimine Kimler Katılabilir?

Çorap Makineci branş eğitim programında toplam 80 kursiyer eğitime kabul edilecek. 4 farklı tarihte düzenlenecek olan sertifikalı ücretsiz eğitim programı Çorap Makineci kurslarına katılımlar mülakat ile belirlenecek. Mülakatta başarılı olanlar, Çorap Makineci eğitimine katılmaya hak kazanacak. Programa 16 yaş ve üstü Çorap Makineci mesleğinin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olan ve emekli olmayan herkes katılabilir.

İSMEK’e Nasıl Başvurulur? Kurs Ücretli Mi?

İSMEK’in yıllardır düzenlediği eğitim programları gibi Çorap Makineci branş eğitimi de ücretsiz. Çorap Makineci branş eğitimine ismek.ist adresinden online başvuru yapabilirsiniz. Kayıt işlemleriyle ilgili detaylı bilgi için ‘İSMEK Online Kayıt Nasıl Yapılır?’ başlıklı yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

Kursu Bitirenlere MEB Onaylı Sertifika Verilecek Mi?

Çorap Makineci eğitimine katılan kursiyerlere, çorap örme makinelerinde üretim yapma ve ürün oluşturma eğitimi verilecek, bilgi ve beceri kazanmaları sağlanacak. İSMEK kursiyerleri, Çorap Makineci eğitim programı kapsamında ‘Temel Örme, Temel İplikçilik, Mekanik Çorap Örme Makineleri, Çorap Örmede Ürün Oluşturma ve Elektronik Çorap Örme Makineleri’ başlıkları altında eğitimler alacak. Eğitimi başarılı ile tamamlayan kursiyerlere MEB onaylı İŞKUR ve İSMEK sertifikası ile İHKİB ve ÇSD tarafından da katılım belgesi verilecek.

Kursa Katılanlara Ücret Verilecek Mi? İşe Başlayanlara Ne Kadar Maaş Verilecek?

Çorap Makineci eğitimine katılan kursiyerlere program boyunca günlük harçlık verilecek. İSMEK iş garantili kursunu bitiren kursiyerler İSMEK, İHKİB, ÇSD ve İŞKUR tarafından çorap sektöründe istihdam edilmek üzere yönlendirilecek. Çorap Makineci meslek edindirme kursunu başarı ile bitirenler, çorap üretim sektöründe asgari ücretin üstünde iş başı yapma imkanı bulacak.

Dış ticaret uzmanlık eğitiminden, el sanatları kurslarına, yabancı dil eğitiminden, moda tasarım kursuna yüzlerce branşta ücretsiz eğitimler veren İSMEK hakkında daha fazla bilgi için Türkiye’nin en büyük halk üniversitesi: İSMEK başlıklı yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar