Türkiye’nin en büyük halk üniversitesi: İSMEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi İSMEK nedir? İSMEK kurslarına kimler katılabilir? İSMEK hakkında her şey kariyeribb'de

Günümüzde pek çok kişi, kariyer gelişimine katkı sağlamak amacıyla birçok sertifika programına katılıyor. Bu sertifika programları veya kurslar, belirli konularda uzmanlaşmanızı sağlıyor, iş becerilerinizi geliştiriyor ve iş hayatınızda size değer katıyor. Ancak bu programlara çoğu zaman bütçeniz denkleşmeyebiliyor. İşte karşınızda 300’den fazla branşta, 750’den fazla eğitim programı sunan ve kursların sonunda uluslararası geçerliliği olan sertifika veren ve tüm bunları ücretsiz olarak sizlere sunan bir kuruluş: İSMEK. Peki ismek ne demektir? iSMEK açılımı nedir? İsmek ne iş yapar? İsmek nereye bağlı? İsmek nerede, ismek iletişim bilgileri nedir? İsmek e nasıl kayıt olunur? İsmek ile ilgili her şey yazımızın devamında..

İSMEK Nedir? İSMEK Ne İşe Yarar?

İSMEK’in açılımı, ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi’ demektir. İSMEK A.Ş, İstanbulluların, kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, kent kültürü ve metropolde yaşama konusunda donanımlarını artırmak, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak vb. amaçlarla kurulmuş, örgün eğitimi tamamlayıcı bir yaygın eğitim organizasyonudur.

İSMEK Ne Zaman Kuruldu? İSMEK Hangi Kuruma Bağlı?

İSMEK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü'ne bağlıdır. ISMEK’in temelleri 1996 yılında, dönemin İBB Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştır. Bir sosyal doku projesi olarak faaliyetlerine başlayan İsmek İstanbul, ilk yıl 3 merkezde, 3 branşta, 141 öğrenci ile eğitimlerine başlamıştır.

İSMEK Kaç Merkezde Eğitim Veriyor?

1996 yılından günümüze büyük bir gelişim gösteren İSMEK a.ş, İstanbul’un 39 ilçesinde şu ana kadar 3 milyon 307 bini aşkın öğrenciye eğitim vermiştir. 2018-2019 eğitim döneminde 242 merkezde, 307 branşta, 752 program düzenleyen ismek, 2019-2020 eğitim döneminde de 327 braşta 800’e yakın programda eğitimlerini sürdürüyor. Birçok üniversiteden daha fazla öğrenciye eğitim veren İSMEK İstanbul, adeta Türkiye’nin en büyük ‘Halk Üniversitesi’ haline dönüşmüştür.

Her yıl yüzbinlerce kişiye ücretsiz eğitim veren İSMEK uzaktan eğitim de verecek.

İSMEK Uzaktan Eğitim Veriyor Mu?

İsmek 2019-2020 eğitim döneminde uzaktan eğitim merkezini hizmete açtı. İSMEK uzaktan eğitim merkezi, çeşitli sebeplerle İSMEK kurslarına katılamayanlar için büyük bir kolaylık sağlıyor. Şu ana kadar yaklaşık 3,5 milyon İstanbullu’ya eğitim veren İSMEK, uzaktan eğitim modeli ile daha çok kişiye ulaşabilecek ve eğitimde fırsat eşitsizliğine çözüm getirecek.

İSMEK’in Vizyon ve Misyonu Nedir?

Herkese açık, ihtiyaçlara cevap veren, süreklilik arz eden, planlı, yenilikçi ve gelişmeye açık kurslar düzenleyen İSMEK Istanbul’da gönüllülük esas alınmaktadır. Vizyonunu Eğitime yatırım yaparak bireyi üretken kılmak olarak belirleyen İsmek, yaşam boyu eğitim anlayışı ile İstanbullulara modern, kaliteli ve artı değer katan eğitim imkanları sunmayı kendisine misyon edinmiştir.

İsmek’in Verdiği Eğitimler Ücretli Mi?

İSMEK İstanbul bünyesinde verilen eğitimlerin tamamı ücretsizdir. Ayrıca ISMEK’in düzenlediği sergi, seminer, söyleşi gibi faaliyetlerden de ücretsiz faydalanabilirsiniz.

İsmek Kurslarına Kimler Katılabilir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi İSMEK eğitim kursları herkese açıktır. Yetişkinlere yönelik kurslar düzenleyen İSMEK başvurularında yaş şartı aranmaktadır. Kursun başlama tarihine göre 16 yaşını dolduranlar İSMEK programlarına katılabilir. Müzik kurslarında ise programın başlama tarihinde 15 yaşını dolduran kişilerin ismek başvurusu kabul edilmektedir.

İsmek Çocuk Kursları Düzenliyor Mu?

Yetişkinlere yönelik eğitimler vermek için kurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi İSMEK, Temmuz 2015’ten itibaren çocuklara yönelik eğitimler de vermeye başladı. İsmek 9-11 yaş kursları ve İsmek 12-16 yaş kursları için ismek.ist adresinden bilgi alabilirsiniz.

İsmek Kursları Ne Kadar Sürüyor?

ismek eğitim kursları 3 buçuk aydan 10 aya kadar devam eder. Her kurs için eğitim saati değişkenlik gösterir. İSMEK derslerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatları uygulanır.

İsmek Kursları Sertifika Veriyor Mu?

Programın kredisini dolduran öğrencilere M.E.B. onaylı İSMEK Kurs Bitirme Sertifikası, derslere devam eden ancak yeterli başarı gösteremeyen öğrencilere ise Kurs Katılım Belgesi verilmektedir.

İsmek’in Verdiği Sertifikaların Bir Geçerliliği Var Mı?

İsmek’in vermiş olduğu M.E.B. onaylı kurs bitirme belgeleri tüm Türkiye’de geçerlidir. Ayrıca ülkemiz ile eğitim alanında denklik anlaşması bulunan ülkelerde de İSMEK sertifikaları geçerlidir. Ayrıca bazı programlarda uluslararası akreditasyona sahip yabancı kuruluşlarla işbirliğine gidilerek uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar verilmektedir.

İBB Hayat Boyu Öğrenme Merkezi İSMEK, her yıl yüz binlerce İstanbullu'ya ücretsiz eğitim veriyor. Peki İSMEK kurslarına kimler katılabilir?

İSMEK Kurs Kayıtları Nasıl Yapılıyor? İSMEK’e Kayıt Nasıl Yaptırılır?

İsmek üye girişi işlemleri oldukça basittir. İSMEK’in kurslarına, www.ismek.ıst web sitesinde bulunan online kayıt ol kısmına tıklayarak ismek giriş yapabilirsiniz. İsmek ğiriş için TC kimlik numaranızla ‘İSMEK Kursiyer Girişi’ni yaptıktan sonra ‘Kursiyer Ön Kayıt Formu’ndaki istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Buradan kurs seçiminizi yaparak İsmek online başvurunuzu yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için İsmek Online Kayıt Nasıl Yapılır?başlıklı yazımızı inceleyin.

İSMEK Kayıtları Ne Zaman Başlıyor? İSMEK Kayıt İçin Ne Gerekli?

İSMEK’te kayıtlar güz, bahar, yaz olmak üzere 3 farklı dönemde yapılmaktadır. İSMEK kurslarına internet üzerinden online kayıt yaptırdıktan sonra ismek merkezlerinden birine kimlik fotokopisiyle gitmeniz yeterlidir. Spor merkezlerinde eğitim almak istiyorsanız kimlik fotokopisine ek olarak sağlık raporu da istenmektedir.

İsmek Kursiyeriyim, Ürünlerimi Nasıl Satabilirim? İsmek Ürün Satış Merkezi Nerede?

İSMEK öğrencilerine sadece eğitim veren bir kuruluş değil. İsmek kursiyerlerine destek olmak ve ürettikleri ürünlerini satmalarına yardımcı olmak için İsmek ürün satış merkezleri de açıyor. Ayrıca İSMEK in Sultanahmet’te sanat sokağı da bulunmaktadır. İSMEK Sanat Sokağı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi (İSMEK) ve İBB KÜLTÜR A.Ş. işbirliği ile Sultanahmet'te hizmete giren kültürel bir çarşıdır. Aşağıda İSMEK Sanat Sokağı ve İSMEK Satış Ofisi iletişim bilgilerini bulabilirsiniz.

Şişhane Metro İsmek Satış Ofisi İletişim Bilgileri


İSMEK Sanat Sokağı İletişim Bilgileri


İSMEK İş Garantili Kurslar Düzenliyor Mu? ISMEK İş Buluyor Mu?

İSMEK, kursiyerlerin eğitim sonrası istihdam ihtiyaçlarına da çözüm bulmaya çalışan bir kurum. Firmalar ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda düzenlenen iş garantili kursları bitiren öğrenciler çeşitli işlere yerleştirilebiliyor. Ayrıca ISMEK, kursiyerlerinin istihdamını sağlamak için açtığı istihdam portalında kursiyerler ile İstanbullu işverenleri buluşturuyor. İş ilanlarını incelemek için istihdam.ismek.ist adresini ziyaret edebilirsiniz.

İSMEK’e İş Başvurusu Yapabilir Miyim? İSMEK İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

İSMEK’te alanında uzman 3500 öğretmen görev almaktadır. İSMEK öğretmen, uzman, usta öğretici iş başvuruları her zaman yapılabilmektedir. İdari pozisyonlar (Kurs İdarecisi, Danışma Görevlisi, Temizlik Görevlisi) için İSMEK iş başvuruları, aday başvuru sayfasından duyurulmaktadır. İSMEK kariyer fırsatlarını kariyer.ismek.ist sitesinden takip edebilirsiniz.

İSMEK İletişim Bilgileri Nedir?

İsmek Merkez ve İsmek Seminer Salonu olarak iki adet iletişim adresi mevcut. ismek iletişim bilgileri, adres, telefon, e-mail, İsmek yol tarifi ve ismek sosyal medya hesapları aşağıdaki gibidir:

İsmek Merkez İletişim Bilgileri


İsmek Seminer Salonu İletişim Bilgileri


İsmek Sosyal Medya Hesapları

Yorum Gönder

0 Yorumlar