Şehir Hatları şirket bilgileri ve faaliyetleri nedir?

İstanbul Şehir Hatları nedir, faaliyetleri nelerdir, ne zaman kuruldu? Şehir Hatları iletişim bilgileri nelerdir?

Şehir Hatları Osmanlı Dönemi'nden günümüze hizmetlerini sürdüren ülkemizin önemli değerlerinden biridir. 19. yüzyılın ortalarında Haliç ve Boğaz'da başlayan serüven şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde devam etmektedir. Asrı aşan tecrübesiyle İstanbullulara hizmet eden Şehir Hatları hakkında bilmek istediğiniz her şeyi yazımızda sizler için derledik. Şehir Hatları'nın tarihçesi ve günümüzdeki faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı okumanızı öneririz.

Şehir Hatları Şirket Bilgileri Nedir?

Şehir Hatları, İstanbul’da deniz yolu ile taşımacılık yapan bir İBB iştirakidir. Şehir Hatları, 19. yüzyılın ortalarından günümüze asırlık bir tecrübeye sahiptir.

Şehir Hatları Ne Zaman Kuruldu?

Şehir Hatları’nın temelleri Osmanlı Dönemi’ne dayanmaktadır. 1844 yılında Bahriye Nezareti bünyesinde Hazine-i Hassa Vapurları İdaresi, İstanbul, İzmit, Gemlik ve Tekirdağ iskeleleri kurulmuş, İstanbul’da Sirkeci-Adalar, Sirkeci-Pendik, Sirkeci-Yeşilköy arasında vapur seferleri başlamıştır. 1851’de Boğaz Hattı’nda vapur seferleri yapmak için Şirket-i Hayriye, 1858’de de Haliç hattında vapur işletmeciliği yapmak için Haliç Vapurları Şirketi kurulmuştur. Şehir Hatları’nın temelleri de Şirket-i Hayriye’ye dayanmaktadır.

Haliç Vapurları Şirketi 1941’de ve Şirket-i Hayriye 1945’te kamulaştırılarak, Şehir Hatları çatısı altında toplanmıştır. 1945’ten itibaren Boğaz, Marmara ve Haliç hatlarında vapur taşıma işini tek başına üstlenen Şehir Hatları İşletmesi, 2005 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri bünyesindeyken, özelleştirilerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu.

Şehir Hatları’nda Yeni Dönem

Şehir Hatları’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devriyle birlikte yenileme çalışmaları da başladı. Tasarımını İstanbulluların halk oylaması ile seçtiği 5 yeni yolcu vapuru, yeni nesil modern araba vapurları ve panoramik görüş açısına sahip 3 yeni Haliç vapuru inşa edildi ve hizmete alındı. Aynı dönemde, eski nesil yolcu vapurları ile tarihi önem ve değere sahip vapur iskelelerinin restorasyonu gerçekleştirildi ve bazı iskeleler yeniden inşa edildi.

İstanbul Şehir Hatları Turizm San. Tic. A.Ş.; İstanbul’un deniz ulaşımına ve trafik sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 2010 yılında kuruldu. Şehir Hatları A.Ş. İstanbul Boğazı, Adalar ve Haliç’te toplu taşıma hizmeti yanı sıra taşımacılık ile ilgili tamamlayıcı hizmetler de veriyor.

Şehir Hatları’nın Faaliyetleri Nelerdir?

Şehir Hatları İstanbul’da toplu deniz taşımacılığı hizmeti sunarak ulaşımda alternatif oluşturan, kültürel mirasımızın simgelerinden vapur, tersane ve iskelelere sahip çıkan modern, marka değeri güçlü, kurumsal itibarı yüksek, kent içi deniz ulaşımında tercih edilen lider bir kuruluştur. Şu an Şehir Hatları bünyesinde Şirket-i Hayriye, Şehir Hatıraları, Pruva Yönetim Modeli, Turist Kart gibi markalar da mevcuttur.

Şehir Hatları şu an 21 deniz hattında, 30 gemi, 108 iskele ve 988 personeli ile günde 605 sefer, yılda 40 milyonun üzerinde yolcu taşımaktadır.

Misyon

Geçmişten aldığımız kültürel güçle İstanbul'da topluma güvenli, konforlu ve sürdürülebilir deniz ulaşımı hizmeti sunmak.

Vizyon

Toplu ulaşımda yolcu memnuniyetine odaklı, çevreci, öncü ve lider şirket olmak.

Değerler

  • Sürdürebilirlik ve Yenilikçilik
  • Çalışan Aidiyeti, Müşteri Memnuniyeti ve Katılımcı Yönetim
  • Performans ve Verimlilik
  • Kurumsal Kültüre Bağlılık
  • Şeffaflık ve Güven

Şehir Hatları Kurumsal Bilgiler

İstanbul Şehir Hatları Turizm San. Tic. A.Ş. genel müdürü kimdir? Şehir Hatları Yönetim Kurulu’nda kimler vardır? Şehir Hatları Genel Müdürlük nerede? Şehir Hatları telefon numarası ve diğer iletişim bilgileri nedir? Şehir Hatları tarifeleri, şehir hatları sefer saatleri, şehir hatları sefer iptalleri, arabalı vapur seferleri, boğaz turu, mehtap turu ücret tarifeleri gibi tüm bilgiler için Şehir Hatları resmi sitesini ziyaret edin.

Şehir Hatları İletişim Bilgileri

  • Şehir Hatları Adres: Bedrettin Mh. Evliya Çelebi Cad. No: 63 / A ( Haliç Tersanesi ) Kasımpaşa/Beyoğlu/İstanbul
  • Şehir Hatları Çağrı Merkezi: Tarife ve sefer bilgileri için ALO 153 Beyaz Masa
  • Şehir Hatları Telefon: +90 313 80 00
  • Şehir Hatları Fax: +90 253 94 75
  • Şehir Hatları E-Posta: info@sehirhatlari.istanbul
  • Şehir Hatları Genel Müdürlük yol tarifi almak için tıklayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar