Spor İstanbul şirket bilgileri ve faaliyetleri nedir?

İstanbu Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul şirket bilgileri, faaliyet alanları ve logosu hakkında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden biri olan Spor İstanbul A.Ş, İstanbulluların spor yapmaları katılmaları amacıyla çeşitli faaliyetler yapmaktadır. Spor İstanbul hakkında bilmek istediğiniz her şeye yazımızda sizler için derledik. Spor İstanbul'un tarihçesi, günümüzdeki faaliyetleri, iletişim bilgileri gibi konularda bilgi sahibi olmak için yazımızı okumanızı öneririz.

Spor İstanbul Şirket Bilgileri Nedir?

Spor İstanbul, İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin kısaltmasıdır. Spor İstanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden biridir.

Spor İstanbul Ne Zaman Kuruldu?

Spor İstanbul A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret AŞ), 1989 yılında kuruldu. İstanbulluların yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını güçlendirmek, spor yapmalarını, spor tesislerinden yararlanmalarını, spor etkinliklerine aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla faaliyetlerine başlamıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor salonlarını işletmek; sporun her dalında ulusal ve uluslararası nitelikte; bilimsel, teknik, eğitsel, sportif, turistik, kültürel yarışma, festival, sergi, gezi, kamp, konferans, seminer, kurs gibi organizasyonlar düzenlemek; araştırma ve eğitim çalışmaları yapmak öncelikli faaliyetleri arasındadır. Kurulduğu yıldan bu yana spor tesisi işletmeciliği, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının düzenlenmesi ve gerçekleştirilmesi konularında önemli başarılar ve tecrübeler edinmiştir.

Spor İstanbul'un Faaliyetleri Nelerdir?

Spor İstanbul, sosyal yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefiyle tüm spor tesislerinde kent sakinlerinin çağdaş koşullarda, düzenli ve bilinçli spor yapmasına yönelik çeşitli imkanlar sunmaktadır. Ayrıca Türk sporuna modern bir alt yapı kurmak, yeni sporcular kazandırmak ve engelli sporcularımıza imkanlar sağlayabilmek için önemli adımlar atmaktadır.

Kültürden sanata, siyasetten çevreye birçok önemli uluslararası etkinlik ve toplantıya ev sahipliği yapan ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul, 2012 yılını da Avrupa Spor Başkenti olarak tamamlamıştır. Satrançtan karateye, basketboldan voleybola, kürekten yelkene, atletizmden masa tenisine, faklı birçok dalda gerçekleştirdiği onlarca uluslararası organizasyon sayesinde kazandığı bilgi birikimi ve organizasyon kabiliyeti ile öne çıkan Spor İstanbul, ülkemizin sportif başarılarında aktif rol üstlenmekten ve sportif alanlarda verdiği hizmetlerden gurur duymaktadır.

Ülkemizin ve İstanbulumuzun dünyaya tanıtımında özel bir öneme sahip olan, her yıl binlerce atletin ve spor severin katıldığı İstanbul Maratonu da Spor İstanbul' un organizatörlüğünde devam etmektedir.

Misyon

Spor sevgisini ve bilincini kazandırarak spor yapma alışkanlığını yaygınlaştırmak.


Vizyon

Spor etkinlikleri ve hizmetlerinde Türkiye' de lider dünyada bilinen bir kurum olmak.

İlkeler

  • Bütüncül bakmak
  • Yeniliklere açık olmak
  • Öğrenme ve gelişme odaklı olmak
  • Sosyal sorumluluk bilincine sahip olmak
  • Kurumsal hafızayı güncel tutmak
  • Paydaşlarla iş birliğini sürekli kılmak

Sporla Sağlıklı Nesillere Doğru

Spor İstanbul'un kurulduğu tarihten bugüne kadar yürütmüş olduğu en önemli sosyal sorumluluk projesi; 2008 Ağustos ayında hayata geçirilen “Ücretsiz Spor Projesi” ve yeni adıyla “Sporla Sağlıklı Nesillere Doğru Projesi”dir. Toplam 39 spor kompleksinde 24 branşta (Aero Dans, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bosu, Buz Pateni, Jimnastik, Fitness, Fonksiyonel Antrenman, Futbol, Güreş, Judo, Kapoera, Karate, Kick Boks, Kungfu Wushu, Okçuluk, Pilates, Spinning, Step Aerobik, Taekwon-do, Tenis, Voleybol, Yüzme) hafta içi ve hafta sonu 08.00 – 18.00 arasında yürütülmeye devam etmektedir. Size en yakın Spor İstanbul tesisleri için bağlantıya tıklayın.

Spor İstanbul Kurumsal Bilgileri

Spor İstanbul AŞ genel müdürü kimdir? Spor İstanbul Yönetim Kurulu'nda kimler vardır? Spor İstanbul Genel Müdürlük nerede? Spor İstanbul telefon numarası ve diğer iletişim bilgileri nedir? Spor İstanbul tesislerine nasıl gidilir, nasıl kayıt olunur? Spor İstanbul'a herkes başvuru yapabilir mi? Daha detaylı bilgi için Spor İstanbul AŞ resmi sitesini ziyaret edin.

Spor İstanbul İletişim Bilgileri

Yorum Gönder

0 Yorumlar