İBB'nin ilk kadın forklift operatörü

Ağaç ve Peyzaj A.Ş'de görev yapan 4 çocuk annesi Nimet Kurt, İBB'nin ilk kadın forklift operatörü
İBB'nin ilk kadın forklift operatörü haberinin videosu için linke tıklayın.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirak şirketlerinde kadın istihdamına verilen önem her geçen gün artıyor. Kadınlar, İBB’de güvenlik görevlisi, otopark görevlisi, otobüs şoförü, halkla ilişkiler, idari kadrolar, sosyal hizmetler gibi birçok görevin yanı sıra üst düzey yönetimde de adından söz ettiriyor. Kadınların her işi başarıyla yapabileceğinin en güzel örneklerinden biri de Nimet Kurt..

İstanbul Büyükşehir'in ilk kadın forklift operatörü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ağaç ve Peyzaj AŞ’de forklift operatörü olarak çalışan Nimet Kurt, tam 11 yıldır görevini başarıyla yürütüyor. İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş’nin sağladığı eğitim olanakları sayesinde forklift operatörü olan 4 çocuk annesi Nimet Kurt, Kadının elinin değdiği her iş güzeldir dedi. Ağaç ve Peyzaj A.Ş. tarafından eğitimine de büyük destek verildiğini anlatan Nimet Kurt, 11 yıl önce ilkokul mezunu olarak başladığını, çalışırken ortaokul ve liseyi de bitirdiğini kaydetti. 2012 yılından beri Ağaç ve Peyzaj AŞ’de forklift operatörü olarak görev alan Nimet Kurt şunları söyledi:

11 yıldır işime sevgiyle bağlıyım

Forklift operatörü olmayı kendim seçtim. Bu araçları kullanmayı merak ediyordum ben de yapabilirim diye düşündüm. Ağaç ve Peyzaj AŞ’nin sağladığı eğitim imkanlarıyla forklift operatörü oldum ve 11 yıldır işime sevgiyle bağlıyım. Alibeyköy fidanlığına gelen çiçeklerin ve ağaçların bir bölümden diğer bölüme sevkiyatını yapıyorum. İşimde titiz ve dikkatliyim bu sayede işimi çok başarılı bir şekilde sürdürüyorum. Ağaç ve Peyzaj AŞ’de çalışmamın eğitimime de katkısı oldu. 11 yıl önce ilkokul mezunu olarak işe girdim. Burada çalışırken ortaokul ve liseyi açık öğretimden okudum. İnşallah üniversiteyi de okumak istiyorum.

Her fırsatta kadın istihdamının önemine vurgu yapan Başkan Ekrem İmamoğlu’nun işe alımlarda kadınlara öncelik verilmesi talimatıyla birlikte önümüzdeki süreçte İBB ve iştiraklerinde kadın istihdamının daha da artması bekleniyor.

Yazıyı paylaşmak için aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonlarına tıklayın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Başkanı tebrik ediyorum. Ayrım yapmadan kendisinden önce yapılan başarılı işleri de takdir etmesini biliyor. umarız bu davranışı herkese örnek olur belediyelerde adamcılık dönemi sona erer

    YanıtlaSil