İSPARK'ın ilk kadın çalışanları işbaşı yaptı

2500 çalışanı arasında hiç kadın personeli olmayan İSPARK'ın ilk kadın çalışanları iş başı yaptı. Detaylar kariyeribb.com'da!
İSPARK'ın ilk kadın çalışanları işbaşı yaptı haberinin videosu için bağlantıya tıklayın.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, göreve geldikten sonra İBB’de kadın çalışan sayısının azlığını tespit etmesiyle başlattığı ‘kadın gücü’ hareketi ilk meyvesini verdi. 2 bin 500 personeli bulunan ve ne yönetici kadrosunda ne de işçi kadrosunda hiç kadın personeli olmayan İSPARK’ta ilk kadın çalışanlar iş başı yaptı. İSPARK Genel Müdürü Murat Çakır, Kariyer İBB’de 2 Ekim 2019 tarihinde yayınladıkları kadın otopark personeli ilanı ile önümüzdeki günlerde İSPARK’taki kadın sayısının daha da artacağını belirtti.

İSPARK'ta kadın çalışan olmamasına tepki

Göreve başladıktan sonra kadın istihdamını artırmak için talimat veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSPARK’ta hiç kadın personel çalışan olmamasına tepki göstermişti. 2500 kişinin çalıştığı bir kurumda hiç kadın çalışan olmamasına tepki gösteren İmamoğlu, İSPARK’ta sıfır kadın çalışan olur mu? Sıfır yani! Enteresan. Bu gerçekten hoş değil. Toplumun yarısı kadın. Bir kurumda 2 bin 500 personelde sıfır! Büyük bir marifet yani! diyerek görüşlerini ifade etmişti.

Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla kolları sıvayan İSPARK Genel Müdürü Murat Çakır, Kariyer İBB’de 2 Ekim 2019 tarihinde kadınlara özel saha otopark personeli alımı ilanı yayınlattı. 23 Ekim’de başvuru tarihi sona erecek ilana çok sayıda kadın başvuru yaparken, İSPARK’ın ilk kadın çalışanları da işe başladı. Derya Atacan, İSPARK Pazarlama ve Kurumsal İlişkiler Müdürü olurken, Zülfiya Işan da otopark personeli olarak göreve başladı.

İSPARK'ın ilk kadın çalışanı

İSPARK’ın ilk kadın çalışanı olmasını değerlendiren Atacan, İSPARK’ta, ne benim ne de çalışma arkadaşlarım açısından herhangi bir sorun yok. Herkes ile selamlaşıp konuşabiliyoruz. Birbirimize derdimizi anlatıyoruz. Ben inanıyorum ki, kadının olduğu her yer tazelenir, coşar ve daha iyi işler başarılır dedi.

"4 çocuğumu okutmak zorundayım"

İSPARK’ta 5 yıl boyunca otopark görevlisi olarak çalışan ve bundan yaklaşık 2 buçuk ay önce vefat eden Abdurrahman Işan’ın eşi Zülfiya Işan da İSPARK’ta göreve başlayan ikinci kadın oldu. Eşinin vefatının ardından İSPARK yetkililerinin kendisini hiç yalnız bırakmadığını söyleyen Işan, Bir ihtiyacım olup olmadığını sordular. Büyütmek ve okutmak zorunda olduğum 4 çocuğum var. Ben de eşimin işini devam ettirmek istediğimi söyledim. Kadınların her zaman erkeklerden daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Kadınların yaptığı her şeye, bence elinin bereketinin değdiğini düşünüyorum. Kadın, elinden gelen her şeyi yapar, gelmeyeni de zorlar diye konuştu.

İSPARK’ta kadın sayısı artacak

Önümüzdeki günlerde kadın otopark personeli sayısının artacağını belirten İSPARK Genel Müdürü Murat Çakır, Kariyer İBB’de kadın saha otopark görevlisi ilanı yayınladıklarını hatırlattı. Siz de İSPARK’ın kadın çalışanları kadrosuna dahil olmak istiyorsanız 23 Ekim 2019’da sona erecek olan iş ilanına başvurun. Detaylı bilgi için İSPARK otopark personeli iş ilanını inceleyin.

Yazıyı paylaşmak için aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonlarına tıklayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar