Halk Süt başvurusu nasıl yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin 3-6 yaş arasındaki çocuklarına ayda 8 litre süt dağıtacak. Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? Detaylar kariyeribb.com'da!
Halk Süt Başvurusu Nasıl Yapılır? başlıklı videoyu izlemek için tıklayın.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16 Ekim 2019 tarihinde Halk Süt Projesi’ni başlattı. 3-6 yaş arasındaki çocukların her birine ayda 8 litre süt dağıtılacak. Başlangıçta 92 bin çocuğa ücretsiz süt dağıtılacak. İhtiyaç sahibi ailelerin belirlenmesi ile sayı artacak. Peki Halk Süt kimlere verilir? Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? Halk Süt başvurusu nereden yapılır? Halk Süt başvuru şartları neler? Halk Süt nasıl dağıtılacak?

İBB neden ücretsiz süt dağıtıyor?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerinden biri olan Halk Süt, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde hayata geçti. Benim en dev projem çocuklarımıza hizmet ve çocuklarımızın gelişimine katkı olacaktır diyen Ekrem İmamoğlu, Bir eve süt girmiyorsa, bir çocuk süt içemiyorsa gelişiminde eksiklik var demektir. İşte bu nedenle İstanbul'da her çocuk süt içebilsin diye İstanbul Halk Süt’ü ihtiyacı olan ailelerimizin evlatlarına ücretsiz dağıtacağız dedi.

İstanbul Halk Süt nerede üretiliyor?

İlk etapta proje kapsamında 76 binden fazla ihtiyaç sahibi aileye, 92 bini aşkın 3-6 yaş arası çocuğa haftada 2 litre, ayda toplam 8 litre UHT süt dağıtılacak. Bir litrelik paketlerde dağıtılacak UHT sütler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Süt Kuzusu projesi kapsamında 2005 yılından beri sütlerini üreten ve Tarım Bakanlığı tarafından Güvenilir Gıda Ödülü verilen Tire Süt Kooperatifi tarafından üretilecek.

Halk Süt nasıl dağıtılacak?

İlk etapta ayda 750 bin litre, yılda 9 milyon litre UHT süt ücretsiz dağıtılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 60 panelvan araç ve 120 personelle her gün İstanbul’un 39 ilçesini dolaşıp ihtiyaç sahibi ailelere Halk Süt dağıtımı yapacak. Dağıtım sırasında ihtiyaç sahibi yeni aileler ekipler tarafından tespit edilecek.

Halk Süt neden sadece 3-6 yaş arası çocuklara dağıtılacak?

2012 yılında okullara süt dağıtım projesi devlet tarafından uygulamaya alındı. Bu sebeple belediyeler sadece okul öncesi çağındaki çocuklara ücretsiz süt dağıtımı yapabiliyorlar. Bu yüzden Halk Süt projesinden ihtiyaç sahibi ailelerin 3-6 yaş arasındaki çocukları faydalanabilecek.

Halk Süt başvurusu nasıl yapılır?

İstanbul Halk Süt projesi ilk etapta, daha önce İBB Beyaz Masa tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi 76 bin aileye dağıtılacak. İBB ekipleri dağıtım sırasında, yeni ihtiyaç sahibi aileleri tespit edecekler. Ancak ücretsiz süt dağıtımından faydalanmak isteyen ailelerin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İBB kapsamında yardıma muhtaç ailelerden olmaları gerekiyor. İstanbul Halk Süt başvurusu yapmak için İBB Beyaz Masa telefonu olan ALO 153’ü arayarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Başvuru ve dağıtım süreçleriyle ilgili Halk Süt Projesini yürüten Sosyal Hizmetler ve Bağımlılıkla Mücadele Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın açıklamalarını için Halk Süt Başvurusu Nasıl Yapılır? başlıklı videoyu izleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Rasim Çakmak25 Ekim 2019 23:20

    Helal olsun başkana verdiği sözleri tek tek tutuyor Allah utandırmasın

    YanıtlaSil