İBB Genç Üniversiteli burs başvurusu nasıl yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencilerine burs veriyor. Genç Üniversiteli burs başvurusu nasıl yapılır? Detaylar kariyeribb.com'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yıllık 3200 TL burs verecek. Seçim vaatleri işe alımlarda liyakat ve şeffaflık, kreş ve Halk Süt projelerini başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, üniversite öğrencileri için verdiği Eğitim Yardımı sözünü de hayata geçirdi. İlk etapta 3 bin üniversiteliye verilecek İBB Genç Üniversiteli bursuna nasıl başvuru yapılır? Genç Üniversiteli eğitim yardımından kimler yararlanabilir? İBB Genç Üniversiteli başvurusunu sizler için adım adım resimlerle anlattık.

İBB'den üniversite öğrencilerine eğitim yardımı müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sürecinde verdiği sosyal yardım sözlerini bir bir hayata geçiriyor. İşe alımlarda şeffaflık ve liyakatı getirmek için İBB Kariyer sitesinden iş ilanları yayınlatmaya başlatan, ardından kreşlerin temellerini atan ve Süt Her Çocuğun Hakkı sloganıyla Halk Süt dağıtımını uygulamaya sokan Başkan İmamoğlu, sosyal yardım projelerinden eğitim yardımı sözünü de yerine getirdi.

İmamoğlu Twitter hesabından duyurdu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önce ki projelerde olduğu gibi Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı projesini de kişisel Twitter hesabından duyurdu. Başkan Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

İstanbullu üniversite öğrencileri için eğitim yardımına başlıyoruz. 30 bin öğrencimize yıllık 3200 TL eğitim yardımı yapacağız. Müracaat için https://gencuniversiteli.ibb.istanbul adresine kayıt yaptırabilirsiniz. Başarılar dilerim.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 bin öğrenciye burs vereceklerini açıkladı. İBB burs başvurusu nasıl yapılır?
Ekrem İmamoğlu'nun burs başvurusu açıklamalarını izlemek için tıklayın.

İBB'den öğrencilere tam destek

Genç Üniversiteli bursu ile ilgili açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki üniversiteli gençlerin eğitim yaşamlarını kolaylaştırmak için maddi ve manevi olarak her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, şunları söyledi:

Üniversite öğrencisi genç yol arkadaşlarım... Size bir söz vermiştim. İBB olarak on binlerce İstanbullu üniversiteli gencimize eğitim yardımına başlıyoruz. Bildiğiniz gibi İstanbul’un öğrencileri Türkiye’nin en ucuz ulaşım kartlarına sahip. Öğrencilerimiz kentimizde çok sayıda indirimden yararlanıyor. İstanbul’u öğrenciler adına daha yaşanabilir bir kent yapmak için çabalıyoruz. 24 Kasım Pazar gününe kadar ekranda gördüğünüz adreslere müracaatlarınızı yapınız. Hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum.

İBB Genç Üniversiteli Nedir?

Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı, İstanbul'daki üniversite öğrencilerinin faydalanabileceği İBB'nin sosyal yardım projelerinden biri. İBB Başkanı İmamoğlu'nun talimatıyla 18 Kasım 2019 tarihinde başlatılan Genç Üniversiteli Eğitim Desteği projesi kapsamında ihtiyaç sahibi 3 bin üniversite öğrencisine bursu verilecek. Kariyer İBB'de olduğu gibi İBB burs başvuruları şeffaf bir şekilde online olarak yapılacak ve belirlenen kriterlere göre sıralama yapılarak eğitim yardımı alacak öğrenciler sıralanarak belirlenecek.

İBB Genç Üniversiteli bursu ne kadar?

İBB eğitim desteği yıllık öğrenci başına 3 bin 200 TL olarak belirlendi. Yani aylık öğrenci başına 266 TL ödeme yapılmış olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2019-2020 eğitim döneminde 3 bin öğrenciye toplam 9 milyon 600 bin TL burs dağıtacak.

İBB Genç Üniversiteli bursları ne zaman yatacak?

İBB burs ödemeleri yıl içinde 3 farklı dönemde yatırılacak. Özellikle üniversite öğrencilerinin vize ve final sınav dönemlerine denk gelen Aralık, Şubat ve Mayıs aylarında Genç Üniversiteli bursları yatırılacak. İBB burs yardımı, Aralık'ta 1200 TL, Şubat'ta 1000 TL, Mayıs'ta 1000 TL olarak belirlendi. Böylece sınav döneminde öğrencilere hem maddi hem de manevi destek verilmiş olacak. İBB burs ilk ödemeleri 12-13 Aralık'ta yatırılacak.

İBB burs başvuruları nasıl değerlendirilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kariyer.ibb sitesi iş ilanlarında olduğu gibi yine objektif ve şeffaf bir değerlendirme sistemi hazırladı. Eğitim yardımından faydalanacak öğrencinin ihtiyaç sahibi olması şartının yanı sıra kendisinde veya ailesinde engellilik durumu, ailedeki öğrenci sayısı, ailedeki kişi sayısı, ebeveyn vefatı ve boşanma durumu gibi kriterler de bursu hak kazanacak öğrencilerin belirlenmesinde dikkate alınacak.

Genç Üniversiteli ibb gov tr sitesinden başvuru yapan üniversite öğrencileri arasında puantaj sistemi ile sıralama yapılacak ve dezavantajlılık listesinde ilk 30 bine giren öğrenciler, Eğitim Yardımı almaya hak kazanacak.

Başkan Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla Kariyer İBB iş ilanlarında olduğu gibi eğitim yardımı planlamasında kadın ve erkek adaylar için eşitlik dengesi gözetilecek.

Genç Üniversiteli başvuru takvimi nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, projeyi hayata geçirdiğini duyurmakla beraber bir an önce burs değerlendirmesini yapıp sonuçları ilan etmek istiyor.

İBB burs başvurusu ne zaman başlıyor?

Genç Üniversiteli Büyükşehir Belediyesi burs başvuruları 18 Kasım 2019 tarihinde https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/ sitesi üzerinden onilen olarak alınmaya başlandı. İBB burs son başvuru tarihi 24 Kasım 2019 olarak belirlendi.

İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

24 Kasım'da başvuru alımının sona ermesinin ardından 25-26 Kasım 2019 tarihlerinde burs başvuruları değerlendirilecek. 27 Kasım Çarşamba günü Eğitim Yardımı almaya hak kazanan asil öğrenci listesi ilan edilecek. Asil listede bulunan öğrenciler belgelerini 28 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında teslim edecek. Tüm süreçlerin tamamlanmasının ardından 12-13 Aralık tarihlerinde ilk ödemeler yapılacak.

İBB burs şartları neler?

Genç Üniversiteli yardımı almak isteyen üniversite öğrencilerinin TC vatandaşı ve 25 yaşını aşmamış olması gerekiyor. Ayrıca kendisinin ya da ailesinin İstanbul'da ikamet etmesi, devlet üniversitelerinde eğitim alıyor olması ya da vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu olarak okuyor olması gerekiyor. İBB burs basvurusu yapacak öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bursu almaması da şartlar arasında yer alıyor.


Açık Öğretimde okuyanlar, uzaktan eğitim görenler, üniversite son sınıfta olanlar, yüz kızartıcı bir eylem nedeniyle disiplin cezası alan veya hüküm giyenlerin burs başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.

İBB eğitim yardımının gelecek yıl devam edebilmesi için öğrencinin yıl sonu başarı notunun 100 üzerinden en az 60, 4 üzerinden 2,50 olması şartı da bulunuyor.

Genel Koşullar

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Öğrencinin kendisinin veya ailesinin/yakınının İstanbul’da ikamet etmesi *
  • Lisans öğrencisi olmak
  • Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak
  • Devlet üniversitesinde veya Vakıf /Özel üniversitede yüzde yüz burslu okuyor olmak
  • Ara sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 60 ya da 4 üzerinden 2,50 olması
  • Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak **
  • Kredi Yurtlar Kurumundan burs almadığına dair belge ibraz etmek ve özel kurumdan burs almadığını beyan etmek

Kimler Başvuru Yapamaz?

  • Açık öğretimde okuyanlar
  • Uzaktan öğretim görenler
  • Üniversitelerinin son sınıfında okuyanlar
  • Ücretli değişim programında bulunanlar
  • 25 yaşından büyükler
  • Öğrenim görüyorken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar
  • Yüz kızartıcı bir sebeple hüküm giyenler
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Değerlendirme Yöntemi Nasıl Olacak??

  • Değerlendirmede, «Eğitim Yardımı Değerlendirme Kriterlerine» göre yapılacak sıralama esas alınır.
  • Eğitim yardımı değerlendirme komisyonuyla karara bağlanacaktır.
  • 30.000 öğrenciye eğitim yardımı yapılması öngörülmektedir.
  • Eğitim yardımı planlamasında kadın ve erkek adaylar için eşitlik dengesi gözetilecektir.
  • Eğitim yardımı almaya hak kazanan öğrencilerin belgelerini eksiksiz olarak ibraz etmeleri istenecektir. Belgesini ibraz etmeyen adaylar yerine yedek liste ile iletişime geçilecektir.

İBB Burs İstenen Belgeler Neler?

  • Üniversite yerleştirme belgesi / ara sınıflar için öğrenci belgesi ve not durumunu gösteren transkript.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Sabıka kaydı / Disiplin cezası almadığına dair belge
  • Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler (Gelir belgesi maaş bordrosu vb.)
  • Varsa okuyan kardeşleri gösteren belgeler
  • Varsa kendisinin ya da aile bireylerinin engelli raporu fotokopisi
  • Kendisi ve ailesi için ikametgah belgesi
  • KYK’dan burs almadığına dair belge ve özel kurumdan burs almadığını beyan eden dilekçe
  • Öğrencinin banka hesap bilgilerini içeren belge
Tüm süreç Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) uygun olarak yürütülecektir.

Belgeler Nereye Teslim Edilecek?

  • Sosyal Hizmetler Müdürlüğü : Topçular Mah. Beylerbeyi Cad. Bostan Aralığı Sok. (İETT Garaj Yanı) Edirnekapı/EYÜP
  • Selimiye Sosyal Hizmetler : Selimiye Mah. Atölyeler Cad. ÜSKÜDAR
  • Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü : Bahriye Üçok Mah. Mimar Basri Mete Sok. (Airport AVM Arkası) Ataköy/BAKIRKÖY
  • İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü: Dr. Enver Ören Kültür Merkezi Yenibosna Merkez Mahallesi 29 Ekim Caddesi No: 30 Bahçelievler
* Anne babanın vefat etmesi ya da boşanması durumunda öğrencinin ikamet ettiği aile bireyi esas alınır.
** Başvuru sahipleri gerekli görüldüğü hallerde sosyal incelemeye tabi tutulacaklardır.
Eğitim Yardımı başvuruları sadece web sayfası üzerinden alınacaktır.

Başvuru için geriye kalan süre

İBB burs başvurusu nasıl yapılıyor?

Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz girin. Değerlendirmede burada verdiğiniz bilgiler önemli! Başvurunuz kabul edilse bile verdiğiniz bilgileri doğrulayamazsanız burs almaya hak kazanamazsınız!
  1. Genç Üniversiteli bursu başvurusu için yukarıdaki HEMEN BAŞVUR butonuna tıklayın.
  2. Karşınıza açılan Genç Üniversiteli sayfasının üst menüsünde yer alan BAŞVURU butonuna ya da sağ alttaki BAŞVURU YAP butonuna tıklayın.
  3. İBB burs başvurusu nereden, nasıl yapılır? Resimli anlatım kariyeribb.com'da!
  4. Açılan sayfada sizden istenen TC no, ad, soyad, anne veya babanıza ait TC no bilgilerini doğru ve eksiksiz girin. Doğrulama kodunu yazın ve GİRİŞ butonuna tıklayın.
  5. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genç Üniversiteli eğitim yardımına başvuru nasıl yapılır? Resimli anlatım kariyeribb.com'da!
  6. Karşınıza çıkan Genç Üniversiteli Başvuru Formunu doğru ve eksiksiz olarak doldurun. Başvuru Önizleme ve Onay yazısına tıklayın ve başvurunuzu onaylayın.
  7. İBB bursunu kimler alabilir? Burs başvurusu nasıl yapılır? Detaylar kariyeribb.com'da!
  8. Tebrikler! Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı başvurunuzu başarıyla gerçekleştirdiniz.

İBB Genç Üniversiteli İletişim Hattı

İBB bursu hakkında bilgi almak için İBB Beyaz Masa ALO 153 hattını telefonla arayabilir ya da beyazmasa@ibb.gov.tr Beyaz Masa e-posta adresine mail gönderebilirsiniz.

İlanı paylaşmak için aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonlarına tıklayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar